Meniul personal de slabit

35654 10152321115725089 675301649 n 300x300 Meniul personal de slabitCum sa–ti faci singur meniul pentru dieta de slabire

Un meniu corect al unei diete cu care sa slabesti trebuie sa aiba o multime de proteine, fructe, legume, dar si cat mai putin zahar (sau deloc), glucide si lipide. Ar fi foarte bine ca acest meniu sa cuprinda alimente usor de obtinut, de preparat si de mancat. Daca pregatirea meniului este complicata, atunci s-ar putea sa –ti pierzi rabdarea si sa renunti sa slabesti.

Un meniu potrivit in cura de slabire si pregatit in casa este cel mai bun in acest scop. Cu cat planul de slabire se potriveste mai bine cu stilul tau de viata si , mai important, cu bugetul de care dispui, cu atat creste probabilitatea sa te tii de el pana la capat. Meniul trebuie sa aiba in componenta diferite fructe si legume, cereale integrale, carne slaba si poti adauga si proteine. Insa mancarea procesata precum zaharul, faina alba sau painea alba ar trebui sa dispara de pe lista!

Factorii care contribuie preponderent la cresterea greutatii corpului nostru sunt alimentele procesate, cum ar fi zaharul si alimentele facute din faina alba. Toate ingredientele de calitate din faina alba se pierd în timpul procesului de fabricatie. Aceste tipuri de alimente, sunt imediat transformate in zahar de îndata ce intra in organism pentru ca sunt deja extrem de mult prelucrate.

În faza de „proiectare” a meniului aferent dietei de slabire este imperativ sa iei în considerare doi factori, care te vor ajuta sa slabesti:
1. Mai intai asigura-te ca fiecare dintre ingredientele meniului sunt naturale si foarte nutritive.
2. Este foarte bine sa cunosti valoarea calorica a produselor alimentare. Pentru a-ti mentine greutatea, a o pierde sau a creste in greutate este necesar sa mananci un anumit numar de calorii zilnic. O femeie care vrea sa slabeasca ar trebui sa-si reduca aportul de calorii la  aproximativ 1500 de calorii pe zi, iar un barbat pana la aproximativ 2000 de calorii pe zi. Si totusi, aceste valori sunt doar estimari, asa ca cea mai sigura modalitate de a determina cât de multe calorii trebuie sa consumi tu pentru a slabi este sa-ti analizezi nevoia exacta, zilnica, de calorii de care ai nevoie ca sa vezi rezultatele.

Meniul in cura de slabire trebuie sa fie eficient, la preturi rezonabile si, mai ales , e bine sa te asiguri ca familia, daca nu este de acord, nu iti poate sabota prepararea. O metoda foarte buna ca sa fii sigura de asta este sa faci din meniul tau de dieta un meniu sanatos pentru întreaga familie. Este foarte important sa nu-ti anunti familia ca faci lucrul acesta si sa faci tot posibilul sa nu-si dea seama ca vor manca un meniu de dieta! Sa le spui doar ca este un meniu sanatos pentru ei si accentueaza si impactul pe care il poate avea pentru viata lor in general.

Daca meniul de slabit consta in mancare delicioasa si sanatoasa, dar si potrivita pentru intreaga familie, atunci iti va fi mult mai usor sa-ti urmezi cura de slabire!

Lasa un comentariu...

*